En oo edelleenkään tyttö

On oikeastaan aika mukavaa palata vanhoihin tuotantoihin, koska siinä aina todella näkee ja kuulee oman kehityksensä. Vanhat sessiot ovat aina sotkuisempia ja soundi muhnumpaa kuin mitä nykyään osaa tehdä. Toisaalta, se on kuin lämmittäisi jo kertaalleen haudatun näytelmän – vaikka stagella olisi ollut kuinka kivaa, on raskasta palata elämässä taaksepäin.

Päätimme julkaista Tero Heteron vuoden takaisen En oo tyttö -singlen uudestaan, koska viime viikkoina Tero on alkanut kiinnostaa mediaa. Onhan Terolla toki paljon uusiakin biisejä, mutta En oo tyttö on edelleen se virallinen statement-biisi. Lisäksi se on menevä ja sopivasti huumoria sisältävä pop-kappale.

Viime kuukausien intoilu analogisista syntikoista tarttui tähänkin uusiotuotantoon. Teimme basson kokonaan uusiksi MicroBrute-synalla. Polyfoninen Minilogue-syna antoi meille uudet pumppaavat synapädit ja riffin. Riffi tosin kuulosti sitten kuitenkin paremmalta alkuperäisenä versiona, joten käytimme sitä. Se on tehty maanmainiolla ruotsalaisella ENKL-softasynalla, joten mitäpä sitä muuttamaan.

Miksasin oikeastaan kaikki raidat uudestaan, kaikkiin säröä lisäillen. Tällä kertaa käytössä oli iZotopen Trash2-särö, joka kyllä tekee fättiä jälkeä.

Halusimme kertosäkeestä hieman ”hitikkäämmän”. Alun perin kertosäe on instrumentaali. Pidimme siitä aikanaan kovasti, mutta päätimme kuitenkin kokeilla ”en oo tyttö / en oo poika” -hokemaa sinne synariffin väleihin. Ensin ajattelin, että Teron pitää tulla studiolle vetämään ne ponnekkaammin. Mitä vielä, lisää Trash2:ta niin sain sämplättyä kamaa a-osista kertsiin!

En oo tyttö -tuotannossa kuultavat asiat:

  • Torvet pätkitty jostain jazz-samplesta
  • Bongot sämplätty Pihka ja myrsky -yhtyeen biisistä Mallinmitoissa (soittaja Mikko Varis)
  • basso Arturia MicroBrute
  • rummut iZotope Break Tweaker ja Fingerlab DM1 (lisäksi efektejä Korg Miniloguesta)
  • Synapädi Korg Minilogue ja Cakewalk Z3TA+2
  • Synalead Klevgränd ENKL ja Lennardigital Sylenth1
  • efektit Ableton Operator, Lennardigital Sylenth1, Korg Minilogue
  • räpissä Abletonin plugarien lisäksi ainakin Waves RVox, iZotope Neutron ja Trash2, Fabfilter Pro-DS
  • kaikuina Valhalla Vintage Verb ja Soundtoys Echoboy.

Saa kysellä lisätietoa esim. Pihkassa-sivun palautelomakkeella jos kiinnostaa!

Henna Helasvuo teki biisiin uuden hienon lyriikkavideonkin, katsos tuosta: