Sateenkaarihommia

Tero Heteron uusi single Sateenkaari (bileet bileet bileet) ilmestyi tänään. Tuotannon ja co-writen lisäksi soitamme kyseisen kaverin bändissä, joten fiilis on tietenkin aivan erityinen.

Biisin työnimi oli Anime Chiptune. Ostelen välillä sample-paketteja tuomaan inspiraatiota, ja tällä kertaa (joskus kesällä 2016) innostuin paketista, joka piti sisällään hassuja anime-tyylisiä huudahduksia. En ole kuunnellut J-poppia tai K-poppia (japanilaista ja korealaista poppia) kovinkaan paljoa, mutta joku kiinnostus sitä maailmaa kohtaan kytee. Kirjoittamani biisipohja mukailee mielikuvaani siitä.

Biisipohja syntyi parissa päivässä ja se tuntui ihanan törkeältä. Guilty pleasure! Varsinkin tuo kertsin iso synariffi vetää ihan järjetöntä melodiaa. Mistä lie tuli päähän. A-osaan sain varsin menevän grooven, vaikka itse sanonkin.

Tero diggaili pohjaa ja kirjoitti siihen räpin sateenkaaribileistä, jonne kaikki saavat tulla sellaisina kuin ovat. Räpin sanasto kuitenkin välttelee kliseiden sudenkuopat, ja on varsin riemukas.

Kertosäkeen melodia mukailee synariffiä. Kun äänitimme räppejä ja kertsejä, jorasimme samalla menemään. Homma sujui siis kuin tanssi! Henna Helasvuo ja Sari Goltz siis toimivat laulajina.

Tero, Henna ja Sari juuri ennen lavalle astumista Lahdessa kesällä 2016.

Livenä tämä kappale on toiminut todella hyvin, kuten arvata saattaa. Huomenna taas mennään, vuorossa on Pirkanmaa Pride.

Kuten meillä yleensäkin, tuotanto on tehty Ableton Livellä. Tärkeimmät plugarit ja hardware:

basso: Cakewalk Z3TA+2 ja Klevgränd ENKL
rummut: iZotope Break Tweaker ja joku bongorumpuluuppi
synat: NI Massive ja Korg Minilogue
laulu: iZotope Neutron, Waves Rvox, mikrofonina Røde NT1000
efektit: Soundtoys Echoboy, Valhalla DSP Vintage Verb, iZotope DDLY ja Trash2

-Lasse