Tervetuloa.

Terve! Mukavaa korkata tämä sivusto ja blogi, ja kertoa teille studiopuuhistani. Olen todella tuottelias biisintekijä Ukkosmaine- sekä Pihka ja myrsky -nimisissä yhtyeissäni. Niin tuottelias että materiaalia jää paljon yli. Niinpä noin pari vuotta sitten tuli ajatus, että voisin tehdä musiikkia muillekin artisteille.

Nautin yhdessä tekemisestä ja yhteisestä visiosta. Perustin kotistudion, sellaisen studion, johon olisi helppo tulla kokeilemaan äänitteen tekemistä, kokemuksen vähyydestä tai paljoudesta huolimatta. Perustin simppelin nettisivun, jossa tätä ”Lassen kotistudio” -nimistä tuotetta mainostettiin. Sain useammankin asiakkaan. Esimerkiksi eräs henkilö oli tehnyt omia kappaleita pianolla niitä säestäen. Äänitimme kappaleet hänen kanssaan ja minä tein niihin bändisovitukset, jotka äänitimme hänen muusikkokavereidensa kanssa treenikämppämeiningillä. Miksasin teokset, ja tämän henkilön artistiura sai mukavan alun. Pienestä se aina lähtee.

Kuitenkin noin vuosi sitten, syksyllä 2013 tuli vastaan Das Båt, mahtava akustoitu studiotila Helsingin Kruununhaassa. Läksin veljeni kanssa tuohon tilaan alivuokralle. Niinpä nykyään ei voi enää puhua ”Lassen kotistudiosta”, vaan piti keksiä joku uusi nimi. Kutsun musiikkituotantotoimintaani siis nykyisin nimellä ”Lassen sävelet”. www.lassensavelet.net rimmaa ja on helppo muistaa.

Enkä ole tehnyt töitä enää pelkästään vasta-alkajien kanssa – tuotin (ja suurilta osin myös äänitin) iskelmätähti Frederikin uusimman, Missä on jatkot? -nimisen levyn. Sävelsinkin sen materiaalista noin puolet. Iskelmä ei ole ominta musiikkityyliäni, mutta haluan lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan kaikkea.

Toisaalta olen tehnyt myös sellaisen äänityksen, että eräs äiti halusi teini-ikäisten tyttäriensä laulua ja soittoa äänitteelle. Niinpä he tulivat tänne studion soittotilaan ja nauhoitimme livenä kitaraa, pianoa ja kolmea laulua. Yhden päivän oikein mukava ja miellyttävä sessio!

Voin tehdä mieluusti pelkkää äänitys- ja miksaustyötä Das Båtilla, mutta vahvuuteni on biisinteossa, ja nimen omaan yhdessä tekemisessä. Kun tulet kanssani tekemään musiikillisia ideoitasi äänitteeksi asti, voimme tehdä niin sanottua co-writingia. Istumme alas kitaran tai pianon kanssa ja kokeilemme kaikkea. Joskus biisi lähtee liikkeelle välittömästi, joskus joutuu taistelemaan parikin päivää ennenkuin into löytyy.

Ota yhteyttä soittamalla minulle, tai tältä sivulta löytyvän yhteydenottokaavakkeen avulla. Vastaan yleensä aika nopeasti. Mietitään minkälainen projekti on kyseessä ja arvioidaan alustavat kustannukset. Kiva olisi nimittäin päästä tekemään kanssasi!!

Lasse Turunen / Lassen sävelet